menu

Családireceptkönyv.hu

Csongrádi halpaprikás túrós csuszával


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg vastagabb húsú hal, pl. harcsa, ponty, busa stb., 1 fej vöröshagyma - lehetőleg jófajta makói, 10 dkg füstölt szalonna, vagy füstölt csülök, 2 evőkanál zsíros házi tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál kiváló őrölt szegedi paprika.

Elkészítés:


A szalonnát és a vöröshagymát apró kockára vágjuk, majd a zsírban pirítjuk. Amikor a hagyma már üveges, félrehúzzuk a tűzről és az evőkanál pirospaprikát alaposan elkeverjük, hogy kiadja a színét. A halat nagyobb kockákra vágjuk és hozzátesszük a pörkölt alaphoz. Visszatesszük a tűzre és kis lángon, kis víz hozzáadásával kb. 20 perc alatt a halat puhára főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a paprikást ne nagyon keverjük, csak a lábast forgassuk, mert a hal összetörhet. A végén hozzáadjuk a tejfölt és óvatosan keverve még egyet rottyantunk rajta.Miközben fő a hal, csuszatésztát készítünk fél kiló lisztből, 4 tojással és egy csipet sóval. Nagyobb kockára vágjuk, majd lobogó forró sós vízbe feltesszük főni. A kifőtt tésztát összekeverjük a túróval, ízlés szerint egy kis tejföllel.A kész tejfölös halpaprikást a csusza mellé szedjük

Csongrádi halpaprikás túrós csuszával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Citromos petrezselymes tőkehal
Citromos petrezselymes tőkehal

A halszeleteket sózzuk, daráljunk rá borsot. Egy tepsit béleljünk ki alufóliával, vékonyan kenjük be olajjal. A felaprított petrezselymet keverjük össze a finomra vágott fokhagymá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Lazactatár
Lazactatár

A pórét és a lazacot apróra vágom.Elkeverem a sajtkrémmel,mustárral,citromlével,fűszerekkel.Néhány órára hűtőbe teszem.Pirított kenyér-vagy bagettszeletekkel kínálom.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Töltött ponty - OK
Töltött ponty - OK

1. Az olajon pirítsuk meg a finomra vágott vöröshagymát, a fokhagymát és a sonkát, összekeverjük a sóval és a tojással. 2. A tölteléket addig melegítjük, míg a tojás meg nem sz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tonhalkrém
Tonhalkrém

A tonhalat lecsöpögtetem, egy tálba teszem, és villával összetöröm. Meglocsolom citromlével, sózom, borsozom. A hagymát nagyon apróra vágom, és a halhoz keverem. Hozzáadom az apr...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk