.2 kg ponty,4 fej hagyma,1-1 paprika és paradicsom,2 csapott evőkanál édes pirospaprika,so,bors
,Előkészítés: A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, fejét (szemet, kopoltyút és az ún. keserű fogat eltávolítjuk), farkát, uszonyait levágjuk. A halhúst sűrűn beirdaljuk, kétujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, letakarjuk, és a hűtőszekrénybe tesszük. A hagymát megtisztítjuk, és kockákra vágjuk.Elkészítés: A hagymát olajon megdinszteljük, mikor üveges félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával. A hal csontjait, a farkát és a fejét fazékba rakjuk, ráöntünk kb. 2 liter vizet. A paradicsomot és a paprikát (félbevághatjuk) hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, fölforraljuk, majd kis lángon kb. 2 órát főzzük. Utána az alaplevet leszűrjük, átpasszírozzuk, és újra fölforraljuk. Belerakjuk a haldarabokat, végül kb. 8 perc alatt rázogatva (ha keverjük, a halhús összetörhet) megfőzzük.
A halat 2-3 részre felszeleteljük, besózzuk, borsozzuk mindkét oldalukon. (Néhány órát állni hagyjuk, de nem muszáj.) Olajozott tepsibe fektetjük, tetejükre morzsolt bazsalikomot é...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KönnyűA garnélarákokat megsózzuk, a lisztet összekeverjük az erőspaprikával(lehet édespaprika is). A salátához valókat tetszés szerint fölvágjuk, rögtön tányérra helyezzük. A garnélákat...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz apróra vágott vöröshagymát zsíron megdinszteljük, ráöntjük a lecsót, beletesszük a gulyáskrémet, a pirosaranyat, a pirospaprikát és felengedjük 5-6 liter vízzel. Beletesszük a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFolyamatosan kevergetve pirítsd majdnem készre a rákot. (Ha fagyasztottból dolgozol, előbb olvaszd ki egy kicsit, és ha nincs megpucolva, természetesen készítsd elő.) Add hozzá a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű