menu

Családireceptkönyv.hu

Bon Bon


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Dió
Mandula
Tejszín
Cukor
Tejpor
Rum
Vaj
Darált keksz
Aroma
Csoki

Elkészítés:


Ha már eldöntöttem, hogy bonbont készítek, előkészítem a hozzávalókat, kis tálkákban kiadagolva. A vízben úszó, kis tál is előkészítve, de mindennél fontosabb, hogy a szilikon formák már a fagyasztóban hűljenek.
Kicsit macera először, de ha rájössz a technikára, piff-puff, és máris kész.
Szóval vissza az elkészítéshez:
A diót ledarálom, a mandula jobb esetben darált, és nekilátok minden tölteléknek az elkészítéséhez, hogy mire kell, kihűljenek. Nem írtam el a mennyiségeket, mert 1-1 formához, szinte alig van szükség töltelékhez. A tejszínt, cukrot jól felforrósítom, és a kis tálkában lévőkre öntöm, egyenlő arányban (a dió-kókusz-mandula tejporral elkevertekre). Ha kihűltek, elosztok 5 dkg vajat 3 részre, és egy kis habverővel, krémesre keverem őket. A gesztenyét egyszerűen elkeverem a rummal, egy kevés vajjal, majd egy kevés darált keksszel.
Ha kihűltek az alapok, ízlés szerint ízesítjük az aromákkal (vagy aki szereti, az tehet bele alkoholosat). Most nincs mákkrémes, de az is szokott lenni, különben minden a fantázián múlik. Akár konyakos meggyet is készíthetünk úgy, hogy a megtöltött bonbonformának külön készítünk egy lapocskát, lehűtjük, majd azt megkened kokialappal, ami elég sűrű, majd ráragasztod.
Miután a krémek készek, a vízgőz fölött a csokoládét (én 75-80%-osat használok) a vajjal, olajjal és a rászitált kakaóval felolvasztom, ügyelve, hogy nehogy besűrűsödjön, mert a kakaóportól képes. Ilyenkor egy kevés vajat adok hozzá, de csak mértékkel, nehogy ne kössön meg, vagy nehogy ne lehessen formálni. Most egy ecsettel, a formákat kikenem a csokoládéval úgy, hogy a tölteléknek maradjon hely, és vissza a hűtőbe, kb. 15 percre. Ha már mind elő van kenve, akkor lehet tölteni folyamatosan, de csak 2/3 részig, hogy a záró csokirétegnek is maradjon helye.
Egy forróvízbe mártott késsel szépen elsimítom, és újra vissza, további 15 percre. Előkészítem a bobon kosárkákat, egy késsel leszedem a felesleget, az oldaláról. Így, a kosárka, már kész is. Az eredményre büszke vagyok mindig, és még sosem maradt belőlük.

Bon Bon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Magdi mama
Diós tekercs
Diós tekercs

A tészta hozzávalóit tegyük egy tálba és gyúrjuk össze. Lisztezett felületen nyújtsuk ki a tésztát, az egyik oldalát hagyjuk kissé vastagabbra, mint a másikat. A tészta vékonyabb r...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Bögrés túrós
Bögrés túrós

A sütőt előmelegítjük 180 fokra. 2. A hozzávalókat csomómentesre leverjük, és már zutty, mehet is egy kisebb, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd a sütőbe (nálam 23*28-as). 3. Ezu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Habos , mazsolás finomság
Habos , mazsolás finomság

Baba piskótát rumos kávéba mártom ezzel a tál alját kirakom . A Házi krémes port a tejjel sűrűre felverem és a fele krémet a piskótára kenem megszórom mazsolával utána még egy sor...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Haribo zselécukorka
Haribo zselécukorka

Elkészítése: A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk