Vaniliarúd
Tej
Tojás
Cukor
Pudingpor
A vaníliarúd belsejét kikaparjuk, és a tejhez adjuk.
A tejet felforraljuk, a tojásfehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgákat 4 evőkanál cukorral, valamint a pudingporral habosra keverjük.
A felvert fehérjéből, evőkanállal - a forrásban lévő tejbe - nagy galuskákat szaggatunk, melyet mindkét oldalán, kb. 1-1 percig főzünk.
Amikor a galuskák megfőttek, kiszedjük, és félretesszük.
2 dl forró tejet, apránként a tojássárgás krémhez keverünk, majd az egészet a tejbe keverjük.
Addig főzzük, amíg a tej újra forrni kezd.
1. Vajat mikróban megolvasztjuk, összekeverjük a többi hozzávalóval, és minimum 2 órára a hűtőbe tesszük 2. Kézzel dió nagyságú golyót formázunk belőle, meghempergetjük cukorban,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA babapiskótákat tejbe áztatjuk, és egy tortaforma rakjuk.Lereszeljük a citrom héját, kifacsarjuk a levét,és hozzáadjuk az áttört túrót. Hozzákeverjük a cukrot, a joghurtokat, 2 va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk úgy, hogy rugalmas, nyújtható tésztát kapjunk. Ha nem akar összeállni,akkor még tegyünk hozzá 1 ek. tejfölt. 23×38 cm-es vajjal megkent tepsi hátá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk és golyókat formálunk belőle A piramis formát kiporcukrozzuk és belenyomjuk a tésztagolyót, közepébe lyukat csinálunk és meggyet nyomunk b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű