menu

Családireceptkönyv.hu

Kávés-mogyorós rigójancsi


Írta:

Elk. idő: 60 PERC + HŰTÉS
Adag: 14-16 DARABHOZ
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A piskótához: 6 tojás 12 dkg cukor 1 csomag sütőpor 5 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor 10 dkg liszt

A töltelékhez: 1 liter hideg habtejszín 10 dkg porcukor 2 evőkanál sötét, cukrozatlan kakaópor fél dl presszókávé 2 teáskanál zselatin 2 evőkanál mogyorómassza (helyettesíthető mogyorókrémmel, akkor barnább lesz a krém) fél dl víz

A díszítéshez: 15 dkg étcsokoládé 5 dkg durvára vágott mogyoró

Elkészítés:


1. A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat, a fehérjét kemény habbá verjük a cukorral. Hozzáadjuk a sárgáját, majd beleforgatjuk a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet.

2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezen egy 30×30 cm-es lapot kenünk a masszából, és 170 ºC-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük.

3. A kihűlt piskótát 2 egyenlő részre vágjuk, az egyik lapot bevonjuk a vízgőz fölött/mikróban megolvasztott 15 dkg étcsokoládéval.

4. A töltelékhez kemény habbá verjük a tejszínt a porcukorral, majd elfelezzük. Az egyik adaghoz hozzákeverjük a kakaóport és a hideg presszókávéban megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített 1 teáskanál zselatint. A kávés krémet egyenletesen elkenjük a natúr piskótalapon. 15-20 percre mélyhűtőbe tesszük dermedni.

5. A másik adag tejszínbe beleforgatjuk a mogyorómasszát/mogyorókrémet és a hideg vízben megduzzasztott, majd (mikróban) megmelegített maradék 1 teáskanál zselatint. A mogyorós krémet a megdermedt kakaós krémre kenjük, hűtőszekrénybe tesszük dermedni.

6. A csokoládéval bevont piskótalapot 1416 kockára vágjuk, majd szorosan egymás mellé, a mogyorós krémre helyezzük a darabokat. Forró vízbe mártott késsel átvágjuk a süteményt a kockák mentén. Tálalás előtt durvára vágott mogyoróval díszítjük.

Kávés-mogyorós rigójancsi

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lusta túrós rétes
Lusta túrós rétes

A száraz elemeket liszt,cukor,sütőpor összekeverni. Tepsibe bele felét, rámorzsolni a túrót, vaníliás cukor,mazsola, rá a lisztes anyag második fele, a vajat rádaraboljuk majd a...

Elkészítési idő: 40
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós csavart csiga
Kakaós csavart csiga

1. A tészta hozzávalóit a kenyérsütőgép üstjében bedagasztom, majd a kikapcsolt gépben duplájára kelesztem. 2. Addig kikeverem a kakaós krémhez a hozzávalókat - a vaj nem olvaszto...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Egyszerű túrós lepény
Egyszerű túrós lepény

Hozzávalókat osszekeverem, sütőpapírral bélelt tepsibe, majd 170 fokra előmelegített sütőbe teszem. Tűpróbáig sütöm (ha kisebb a tepsi, azaz magasabb a tészta, kb. 50 perc, vékony...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Képviselőfánk
Képviselőfánk

Ezután rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni. Én most vaníliás pudingot készítettem, amit folpack-kal befedve hagytam kihűlni, majd felvert tejszínnel lazítottam, ezzel töltöttem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk