4 dkg zabpehely (25,2 g)
2 dkg sötét, cukrozatlan kakaópor (2 g)
|ízlés szerint kevés édesítőszer (elhagyható)
2 dkg vaj/margarin
15 dkg málna (7,5 g)
1,5 dl natúr joghurt (7 g)
1. A zabpelyhet daráljuk durvára konyhai aprítóban (használhatunk finom, apró szemű zabpelyhet is). Keverjük el a kakaóporral, ha használunk, adjuk hozzá az édesítőszert. Morzsoljuk el a vajjal/margarinnal a keveréket, maradjon morzsás.
2. Egyenletesen terítsük szét sütőpapírral bélelt sütőlemezen, 10-12 perc alatt pirítsuk meg a morzsát.
3. A málnát pürésítsük botmixerrel. Rétegezzük a málnapürét, a natúr joghurtot és kekszmorzsát poharakba.
Egy adag szénhidráttartalma: 20,8 gramm
KALÓRIA: 246 KCAL/POHÁR
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet só hozzáadásával kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a lisztet, a vizet, a kakaóport, és a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szokott módon sűrű pudingot főzünk, majd még forrón hozzákeverjük a tejfölt. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és a tejfölös pudinghoz adjuk, óvatos átforgató mozd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHozzávalókat összekeverjük és sütőporos tepsibe tesszük. 2 vaníliás pudingot 8 dl tejbe megfőzünk. Vizes teáskanállal belecsapkodjuk a tésztába. Megsütjük. 350 g tejfölt, 4 evőka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a lisztet, a sütőporral, kakaóval, cukorral összeforgatjuk. Ezután a margarinnal, tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk. 2 részre osztjuk, és közepes s...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű