8 dkg vaj/margarin + a formához | 40 dkg liszt + a formához és a nyújtáshoz | csipet só | 2 dl tej | 6 dkg porcukor | 3 dkg friss élesztő | 2 tojássárgája | 30-40 dkg málnalekvár | 20 dkg friss málna | porcukor a díszítéshez
1. A tésztához elmorzsoljuk a lágy vajat/margarint a liszttel és a sóval. A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, felfuttatjuk benne a morzsolt élesztőt, majd beletesszük a tojássárgáját. Az élesztős részt a lisztes részhez adjuk, majd sima, fényes tésztává dagasztjuk. Letakarva kelesztjük 30 percig szobahőmérsékleten.
2. A kuglófformát kivajazzuk, kilisztezzük, a megkelt tésztát lisztezetett munkalapon pár mozdulattal átgyúrjuk, majd körülbelül 30×40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Hosszában 3-4 csíkban málnalekvárt kanalazunk rá, és elterítjük rajta a málnaszemeket.
3. Nem túl szorosan feltekerjük a tésztát, majd az előkészített formába hajtjuk. Letakarva további 25-30 percet kelesztjük, és 160 ºC-ra előmelegített sütőben készre sütjük 40-45 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük, kihűtjük. Tálalás előtt meghintjük porcukorral.
KALÓRIA: 3338 KCAL/EGÉSZ KUGLÓF
1. A masszát 3 részre osztjuk. 2. A tojást és a cukrot habosra kavarjuk, utána adjuk hozzá a többi hozzávalókat. 3. Az elsőhöz 1,5 evőkanál kakaóport, a második részhez 5 e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához a vizet a margarinnal, cukorral felforraljuk. Forrás közben bele a liszt, ezt pár percig kevergetjük, hagyjuk utána hülni. Míg hűl, a tojást felverjük, a lisztes masszá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Nehéz1. maka, cukora, praška, sol, jajca, olje i jogurt dobro zmešati 2. filom namazati 3 korice tiesta (vlečeno ili nekvalitetno lisnato), vsaku posebno, se razme, tak da se dobij...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű