menu

Családireceptkönyv.hu

Bodza szörp


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 db 5l-es üveget veszek 1 egységnek

8 kg cukor,
9 db citrom,
60g citromsav,
3 kiskanál natrium-benzoát.

http://kreativanyabanya.blogspot.hu/

Elkészítés:


Egy fazékban karamellizálok 2 kg cukrot, majd ráöntök 3l vizet. Nem kell aggódni, ha hirtelen összeugrik a karamell, majd lassan felolvad. Ezt felforralom. Egy másik fazékban 7l vízhez adok 6kg cukrot, és ezt is felforralom. Amikor kész, akkor összeöntöm a 2 levet. Amíg picit lehűl, addig megmosom a bodzát (nem kell agyon áztatni és mosni!), levágom a virágokat a száráról, majd beleteszem az üvegekbe, úgy, hogy legalább félig legyen minden üveg. Belekarikázom a citromot, beleteszem a citromsavat, a nátrium-benzoátot. Amikor langyosra hűlt a szirup, ráöntöm a bodzára, majd lefedem, és 4 napig így tárolom. 4 nap után leszűröm szűrőn és gézen is, és üvegekbe töltöm. 20 db fél literes üveg kell hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: A
Gyömbéres-fahéjas smoothie
Gyömbéres-fahéjas smoothie

Mindent ősszeturmixolni.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Mézes tej
Mézes tej

összekeverjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Karamellás madártej
Karamellás madártej

A tejből kb. 3 dl-t külön öntök, a többit felforralom, és belekeverem a sárga krémet. Nem főzöm sokat, épp csak összeérjenek, mert kicsapódik a tojás sárgája. Legjobb egy kéz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bodzaszörp
Bodzaszörp

5 liter vizet felforralok 3,5 kg cukorral. A maradék 0,5 kg kristálycukrot karamellizálom, majd mikor kész az égetett cukor, ráöntök 1 liter vizet (vigyázz, mert fröcskölhet), majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk