Legalább 6 tepsis adag.
0,5 kg krumpli,
4 dkg élesztő,
0,5 dl tej,
1 tojás,
1 nagy tejföl,
25 dkg margarin,
só,
1 kk cukor,
1 tojás,
20 dkg sajt,
1,2 kg liszt.
A krumplit meghámozom, felkockázom, sós vízben megfőzöm. Közben a cukros tejet meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, letakarva felfuttatom. A leszűrt krumplira rákockázom a margarint és a tojást. Simára összetöröm és hozzákeverem a tejfölt, a sót és ráöntöm az élesztőt. Hozzágyúrom apránként a lisztet, úgy hogy ne ragadjon a tészta. Az edény alját kilisztezem, beleteszem a tésztát, a tetején is megszórom liszttel. Tiszta konyharuhával letakarom, meleg huzatmentes helyen 1 órát kelesztem. Addig lereszelem a sajtot, felütöm a tojást és ecsettel összekeverem. A tésztát egy cm vastagra elnyújtom és kockásra vágom a tetejét és kiszaggatom. Magasabbra sodrom (na ez az a mozdulat, amit nem tudok jobban leírni), tepsibe teszem és megkenem tojással, megszórom sajttal. Előmelegített sütően aranybarnára sütöm.
Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. nyújtjuk, szaggatjuk 200 fokon megsütjük. Vigyázz! Gyorsan sül, nem kell sötétre sütni! Máz: tojásfehérje, porcukor Nem kell az összes fehérjé...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA napraforgót 2 órára, az alaptésztához és a krémhez való mazsolát, külön-külön tálkában, 15 percre beáztatjuk. Leöntjük a vizüket, majd késes aprítógépbe téve a napraforgót és az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Először az almát megpucoljuk, lereszeljük majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. 2 A margarint a lisztben elmorzsolom, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű