Olasz vajkrém
Összetevők:
- 300g cukor
- 100ml víz
- 5 nagy tojásfehérje
- 500g puha vaj
- csipet só
- vanília kivonat
24db standard muffin díszítéséhez
Elkészítés:
1. Öntsünk 100ml vizet egy edénybe és adjunk hozzá 250g cukrot. Oldjuk fel a cukrot a vízben majd melegítsük 118-120C fokosra.
2. Verjük kemény habbá a fehérjét és adjuk hozzá a maradék 50g cukrot.
3. Ha a cukorszirup elérte a megfelelő hőmérsékletet, folyamatos keverés mellet adjuk hozzá lassan a tojásfehérjéhez. Addig verjük a habot, amíg langyosra vissza nem hűl.
4. Darabokban adjuk hozzá a vajat, folyamatosan keverjük. Adjuk hozzá a sót és a vaníliát. Először a hab kissé összeesik, de tovább kell keverni, amíg sima állagú vajkrémet nem kapunk.
Ha virágot formázunk akkor egy zsírpapírra formázzuk és utána tegyük fagyasztóba utána szépen lehet tenni a tortára.
A lisztet a margarinnal összemorzsolom. Fél dl tejet egy evőkanál tejföllel összekeverek, meglangyosítom, és az élesztőt felfuttatom benne. A liszthez adom a szoba hőmérsékletű tej...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a kenyérsütő üstjébe mérem, az élesztőt is csak beletördelem, nem kell futtani! Sima, fényes tésztát dagasztok, 50 percig kelesztem. Kinyújtom, nagyjából 1,5cm magas...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást, a mézet, a kakaót, a zsírt, gőz fölött habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztben elkevert szódabikarbónát. A tésztát 2 részre osztjuk, majd zsírozott, lisztezett (köze...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes