menu

Családireceptkönyv.hu

CARBONARA


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


CARBONARA RECEPT ®

alapanyagok: 1csomag „ durum” spagetti tészta (DURILLO)
15 dkg bacon szalonna, pici sonka
5 dkg vaj
2,5 dl tej vagy tejszín
1 csomag Carbonara szósz
1teáskanálnyi só

Elkészítés:


ELKÉSZÍTÉS

2 l vizet odateszünk forrni a kanálnyi sóval és egy kicsi vajjal.
Amíg a víz felforr addig a bacon szalonnát felvágjuk vékony csíkokra. A tésztát 3-4 darabra törjük egy tálba. Kiszórjuk a Carbonara port egy tálkába és összekeverjük a tejszínnel (csomómentesen). A maradék vajat felolvasszuk és beletesszük a darabolt bacon szalonnát, üvegesre pirítjuk. A szószt beleöntjük és addig hevítjük amíg besűrűsödik. A kifőtt tésztát beleöntjük a szószba és jól összekeverjük.

FORRÓN TÁLALJUK

Aki szereti különlegesen az egy kis parmezán sajtot szórhat rá.

ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: kb. 20-25 perc.

Jó étvágyat kívánok!




Szigetszentmiklós 2002. december 10.
Szegedi Márk
szakács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Avokádó krémleves
Avokádó krémleves

A tojássárgájából és az olajból turmixgépben majonézt keverünk. Hozzáadjuk a felaprított újhagymát, fokhagymát,avokádót, korianderzöldet, citromlevet, sót, borsot, és sűrű péppé...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar  Nokedlirecept
Nokedlirecept

Keverjük össze a tojásokat a tejföllel és ízlés szerint sózzuk. Alaposan kavarjuk el benne a lisztet, majd a szokásos módon szaggassuk ki. A vízhez adjunk olajat, hogy ne ragadja...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zserbó recept
Zserbó recept

A töltelékhez a darált diót és a porcukrot összekeverjük. Adható hozzá mazsola is. Az élesztőt a hideg tejben elkeverjük. A lisztben elmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Maria
Békebeli sós teasütemény
Békebeli sós teasütemény

A hozzávalókat jól összedolgozzuk. Ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta, akkor már jó! Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra (én egy nagyobb vágóde...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk