1 liter tej ( tetszés szerinti mennyiségű tej )
5 tojás( ha sok habot akarunk, akkor több tojás )
3 cs vaníliás cukor
3-4 evőkanál cukor( ha nagyobb mennyiségű tejjel dolgozunk, akkor
ízlésünknek megfelelő mennyiségű )
. A tojásfehérjét tálban keményre felverjük, a végén 1 cs vaníliás cukrot adunk hozzá. Még 1 percig összekeverjük a habbal. Közben fél liter tejet felforralunk, melybe 1 cs vaniliás cukrot és 1-2 kanál cukrot teszünk A. habot evőkanállal beleszaggatva a tejbe kifőzzük. Előbb egyik oldalán, majd óvatosan megfordítjuk a lbasba és a másik oldalát is főzzük.( főzés oldalanként 1-2 perc ) Ne tegyünk egyszerre sok adagot a lábasba, mert akkor összetürik a habunk.Egy tálba kiszedjük a megfőtt habokat.
Közben felforraljuk a többi tejet. Teszünk bele 1 cs vaniliás cikrot, 3-4 kanál cukrot. Mikor felforrt levesszük a tűzről. 2-3 percig várunk és hozzáadjuk a kikevert tojás sárgáját.
A 3 tojás sárgáját, 1 cs vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot simára keverünk ,1-2 kanál tejet merünk hozzá, azzal is összekverejük és a forró tejben folytonos kavargatás közbe beleöntjük..
Mikor minden kész van, a tojásos tejbe beletesszük a habot, lehűtjük és már fogysztható is
A madártejet soha ne edd melegen!!!
A piskóta készítése: A tojásfehérjéket a vízzel habbá verjük,hozzá adjuk a cukrot ,majd keményre verjük. A tojás sárgákat hozzá keverjük,majd a kakaóval,sütőporral elkevert liszt...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyű25 dkg liszt 3 ek cukor 2 dl tejföl Fél sütőpor 1 tojás Citromhéj Összegyúrni,nyújtani szaggatni,sütni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A liszt közepébe egy kis mélyedést készítünk (fészket). 1 dl langyos tejbe teszünk egy mk cukrot és jól összekeverjük, majd beleöntjük a liszt mélyedésébe és belemor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt langyos tejben egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, olvasztott margarint, és a tojások sárgáját. Jól összedolgozzuk, majd 3 c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű