35 dkg kukorica liszt,
1/2 liter kefír/joghurt vagy aludttej,
15 dkg cukor,
1 citrom reszelt héja,
2 tojás,
1cs sütőpor,
olaj a kenéshez.
Tetejére:
lekvár / tejföl / gyümölcs
A szárazakat tálba öntjük, majd átkeverjük. Ezután jöhetnek bele a folyékony hozzávalók is. Alaposan átkeverjük, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Kiolajozott tepsibe öntjük, és mehet a sütőbe 180 fokon 20-25 percre. Tetejére egyéni ízlés szerint bármilyen lekvár, vagy cukrozott tejföl is kerülhet, de dobhatunk bele gyümölcsöket is.
A nagy gáztepsivel sütöttem, ezért dupláztam az adagot!
A vizet, a porcukrot, a kakaót és a vajat egy lábosban feltesszük melegedni. Folyamatosan kevergetve megvárjuk, míg a vaj felolvad, hozzáadjuk a rumot és a reszelt narancshéjat és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézKeverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézPiskóta készítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kihabosítjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. Összeforgatjuk, majd a lisztet egy fakanállal könnyedén hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A töltelékhez összekeverem a túrót, tojást és a búzadarát a cukrokkal és a citrom reszelt héjával. Majd vizes kézzel 20 darab golyót formázok belőle. 2. A tésztához a tojások...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű