A piskótához:
6 tojás
20 dkg porcukor
25 dkg vagdalt dió
6 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
A krémhez:
1,5 dl feketekávé
4,5 dl tej
6 púpozott evőkanál liszt
30 dkg porcukor
30 dkg vaj
A tetejére:
10 kg kristálycukor
15 dkg vagdalt dió
2,3 dkg zsír
Az egész tojásokat a cukorral elektromos keverőgéppel kb. 8 percig habosra keverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük. A habosra kevert masszába óvatosan beleforgatjuk egy fakanál segítségével és a durvára vágott diót is. Egy 25 × 39 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, a tésztát beleöntjük és egyenletesen elsimítjuk a tetejét. 180°C-on megsütjük.
A krémhez a tejet, a kávét és a cukrot összekeverjük a liszttel, csomómentesre keverjük, majd felfőzzük. A kihűlt kávés péphez keverjük a margarint, és jól kihabosítjuk.
A grillázshoz a tetejére a diót durvára vágjuk, a kristálycukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd rászórjuk a diót és összekeverjük. Zsírozott tányérra öntjük, majd amikor kihűlt, összetörjük. Célszerű előző nap elkészíteni.
A kihűlt diós piskótát kettévágjuk, a kihűlt krém felét a két tésztalap közé simítjuk, a másik fele krémet a 2. lapra. A sütemény tetejét apróra tört grillázzsal megszórjuk.
Forrás: http://webcukraszda.hu/kaves-kremes-dios-szelet/
1. Mérjük ki a hozzávalókat, kapcsoljuk a sütőt 200 ºC-ra. 2. A joghurthoz keverjük a tojást, a kristálycukrot, és vaníliás cukrot, csipet sót. 3. A vajat kicsit olvasszuk...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat válaszd ketté. Keverd habosra a vajat a cukorral, a vaníliás cukorral, majd egyenként add hozzá a tojások sárgáját. Reszeld bele a citrom héját. A fehérjéket verd kemén...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűTészta A lisztet átszitáljuk, hozzáadjuk a porcukrot, sót, margarint és elmorzsoljuk. A hideg tejbe morzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a tojássárgát is. Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: 50 perc Nehézség: KözepesElőször felfuttatjuk az élesztőt kevés langyos tejben. A maradék tejjel és a többi hozzávalóból lágy tésztát dagasztunk. Az olvasztott vajat csak a legvégén adjuk hozzá. Tálban dup...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű