A tésztához
38 dkg vaj
6 db tojás
42 dkg kristálycukor
42 dkg búzaliszt, 1/3 része rétesliszt
1 sötőpor
1 db citrom (héja, és leve)
1 csipet só
A tetejére
15 dkg dió (durvára tört)
2 csapott evőkanál kristálycukor
A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verem.
Egy másik tálban a vajat a cukorral habosra keverem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját majd a citrom haját és levét.
Ebbe a masszába keverem a fehérjékből készített habot és a lisztet. Kis adagokba és óvatos mozdulatokkal keverem el, nehogy összetörjem a habot.
A tésztát egy nagyobb tepsibe simítom és a cukorral elkevert diót rászórom.
200 C fokos sütőben aranybarnára sütöm. Ha kihűlt, pohárral kifli formákat szaggatok belőle, és el is készültek a Kossuth kiflik.
http://aprosef.hu/kossuth_kifli
A tejbe beletesszük a fél margarint. A pudingport a cukorral kevés tejben csomómentesre kavarjuk el. Beleöntjük a tejbe a pudingot, és állandó keverés mellett sűrű krémmé főzzük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a mézzel vagy édesítővel habbá verjük. Hozzáadjuk a kakaót és a keményítőt (a keményítő elhagyható, próbáltam keményítővel és nélküle is. Az egyetlen különbség a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret megmossuk, és 35 dkg-t kis darabokra vágunk. A maradékot félrerakjuk. A vanília rudat hosszában felvágjuk és kikaparjuk a belsejét. A mascarpone-t, joghurtot, vaníliát és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta. A tojást, cukrot, margarint, mézet jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát. Három részre osztjuk, kinyújtjuk, (kb. 25X30 cm) majd egy tepsi hátán ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű