menu

Családireceptkönyv.hu

LEKVÁROS RAVIOLI - AVAGY LINZER MÁSKÉPP


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 gramm liszt
fél csomag sütőpor
1 csipet só
1 tojás
1 ek. vanília aroma
275 gramm lágy vaj
150 gramm porcukor
2 ek. tejföl (lehet több is, liszt függő)
1 citrom reszelt héja

Töltelékhez:
1 kis üveg pikáns lekvár, nálam most fekete ribizli

Lekenéshez:
1 tojás szétválasztva
sárgájához 1 ek. tej

Elkészítés:


A vajat a porcukorral habosra kevertem, majd beletettem a vaníliaaromát, sót, egész tojást és a tejfölt. Robotgéppel egynemű masszává dolgoztam. A liszthez hozzáadtam a sütőport és citrom reszelt héját, majd a vajas keverékhez adtam. Összegyúrtam és két egyforma darabba vágtam, amiket folpackba csomagolva a hűtőbe tettem pihenni. Minimum 1 órára, de az sem baj ha többet pihen.
Ha letelt az idő, elővettem az egyik gombócot és lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtottam. Hullámos szélű linzerkiszúróval kiszaggattam, (az enyém 6 cm átmérőjű) majd sütőpapíros tepsibe raktam.
Nekem a gáztesibe 20 darab fért el, szépen levegősen. Mindegyiket megkentem kissé felvert tojásfehérjével,
majd a közepükre ribizlilekvárt tettem.....
A következő 20 darabot kereszt alakban bevágtam derelyevágóval......
Majd ráhelyeztem őket a lekváros alapra........
Ezekután fogtam egy likőrös poharat és a kereszteket középre fogva, óvatosan összenyomtam a tésztát. A közepe kiemelkedik és itt már úgy néz ki, mint egy ravioli....
A megmaradt tojássárgájához adtam egy kis tejet, megkentem vele a linzerek tetejét, és 180 fokos sütőbe téve, pirosra sütöttem. Ha kihűltek, meg lehet szórni porcukorral ....... Nekem ebből az adagból 50 darab linzer lett!

Trükkök, tippek, praktikák:


http://izzeleslelekkel.blogspot.hu/2013/04/lekvaros-ravioli-avagy-linzer-maskepp.html

LEKVÁROS RAVIOLI - AVAGY LINZER MÁSKÉPP

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zserbó golyók
Zserbó golyók

Az összetevőket összedolgozzuk és golyókat formázunk belőle. Tartsuk hűtőben órát, hogy összeérjenek az ízek, majd a kakaós bevonóhoz valókat egy lábasban kezdjük el forralni. A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banánkenyér (tojásmentes)
Banánkenyér (tojásmentes)

1. Melegítsd elő a sütőt 185 fokra. 2. Dobd a banánokat a keverőtálba és villával törd össze őket, majd öntsd rá a fehérbort, az olajat a cukrot és a fahéjat. Kufircold össze a c...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fondant
Fondant

A vizet felrakjuk a tűzhelyre, felolvasztjuk benne a zselatint, ha picit gyöngyözik lehúzzuk, hozzáadjuk a mikróban felolvasztott kókuszzsírt, és a mézet. A porcukor kb. felét, CMC...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jucus
Alpesi teasütemény
Alpesi teasütemény

A tojásokat habosra keverjük a porcukorral és a margarinnal, majd hozzáadjuk a rumot és a sütőporral elkevert lisztet. A jól kidogozott tésztát kétfelé osztjuk, az egyik felébe a...

Elkészítési idő: 1óra 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk