50 dkg liszt
2 tk só
3 dkg élesztő
2 dl tej
1 tk cukor
15 dkg margarin
2 ek lenmag
2 ek szezámmag
2 ek tökmag
1 egész tojás a lekenéshez
Az élesztőt felfuttatjuk a meleg, de nem forró tejben a cukorral.
A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a margarint, végül a magvakat.
Alaposan kidagasztjuk.
Kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Enyhén lisztezett felületen kb. 2 cm vastagra nyújtjuk.
Egy kisebb méretű pogácsa szaggatóval (nálam 4 cm-es) kiszaggatjuk a pogácsákat.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Addig hagyjuk kelni, míg a sütő bemelegszik.
Lekenjük egy egész, felvert tojással.
180 fokon 15 perc alatt hőlégkeveréssel megsütjük.
http://www.mytaste.hu/click/index/9552014/?site=aranytepsi.blogspot.hu
A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Hozzáadjuk még a 3 tk sót, a szoba hőmérsékletű margarint, a tojás sárgáját. Alaposan kidagasztjuk, meleg helye...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz olajat a tejjel, a cukorral és a sóval langyosra melegítjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 percig állni hagyjuk. A liszteket dagasztógép táljába szitáljuk, és az ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt felfuttatom 1,5 dl langyos tejben egy csipet cukorral. A hozzávalókból puha tésztát dagasztok. Nekem kellett még hozzá tej, nagyjából fél dl, ezért írtam többet. Egy t...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: Közepes