75 dkg babapiskóta
5 dl tej (vanília pudinghoz)
1 csomag vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor (vanília pudinghoz)
20 dkg darált dió
15 dkg mazsola
1 doboz rumaroma
izlés szerint tejszínhab
30 dkg porcukor (krémhez)
3 evőkanál liszt (krémhez)
4 evőkanál kakaópor (krémhez)
3 dl tej (krémhez)
10 dkg vaj (krémhez)
1 csomag vaníliás cukor (krémhez)
A babapiskótát darabokra törjük, a harmadát egy tál aljába rendezzük és meglocsoljuk rummal, diót és mazsolát szórunk rá. Ráöntjük a vaníliapuding felét és újra kezdjük a rétegezést: piskóta, rum, dió, mazsola, majd a puding másik fele. Erre jön az utolsó réteg: piskóta, rum, dió, mazsola. Elkészítjük a csokoládékrémet: a hozzávalókat a vaj kivételével összekeverjük, fölforraljuk és langyosra kihűtve elkeverjük benne a vajat. A langyos krémet ráöntjük a piskótára. Lehűtve, tejszínhabbal tálaljuk.
http://www.tundus.hu/receptek/somloi-galuska
A margarint a cukorral tojásokkal habosra keverjük, majd bele a többi hozzávaló, ha sima, belekeverjük a darabos cuccokat. Kizsírozott-lisztezett püspökkenyér formába öntjük. Köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük. A lisztet elkeverjük a cukorral, a sütőporral, a narancshéjjal és a sóval. A narancsléhez ho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA natúr joghurtot a negyedannyi édesítővel és a tojássárgájával simára keverjük. A vajat megolvasztjuk és folyamatos keverés mellett apránként az édesítős, tojásos joghurtba csorg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagokból a szokásos módon piskótát készítünk. 2. Közepes méretű tepsibe tű próbáig sütjük. 3. Ha kihűlt lapjában ketté vágjuk és a következő krémmel megtöltjük....
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz