menu

Családireceptkönyv.hu

tökéletes házi sajtkrém


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


450 g kefir
450 g natúr joghurt

tetszés szerinti zöldfűszerek, fűszerek
géz pólya

Elkészítés:


Egy edényben összekeverem a joghurtot és a kefirt, sózom.

A több réteg géz pólyát egy mély lábosba/edénybe fektetem úgy, hogy a szélei, sarkai kilógjanak. Beleöntöm a keveréket, összefogom a pólya széleit és megkötöm szorosan. A kis gömböcöt így már fel tudom kötni egy fakanálra. Belelógatom a mély edénybe, hogy az alja ne érjen le, majd 10 órán keresztül, 1-2 óránként szorítva, csavarva rajta egyet, kicsöpögtetem.

Akkor van kész, ha sűrű, krémes, selymes állagú a krém.:)

Átteszem egy lezárható edénybe, fűszerezem ízlés szerint, és egy éjszakát állni hagyom. Tökéletes, és nem igényel 5 percnél többet az elkészítése.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://receptneked.hu/gyors/tokeletes-hazi-sajtkrem/

tökéletes házi sajtkrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rakott hús
Rakott hús

A húst sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk és forró olajon kissé átpirítjuk. Olajozott tepsibe egymás mellé fektetjük a húsokat. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a húsr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Almás csirkemáj rozmaringos sült krumplival
Almás csirkemáj rozmaringos sült krumplival

A csirkemájat megtisztítjuk, majd feldaraboljuk. A hagymákat megtisztítjuk, és félbevágva vékonyra felszeleteljük. Az almákat megmossuk, félbevágjuk, magházukat kiemeljük, és vasta...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar prézlis karfiol
prézlis karfiol

A karfiolt rózsáira szedem, megmosom, és sós vízben megfőzöm. Ez idő alatt a prézlit megpirítom, majd a megfőtt karfiolt beleszedem, rázogatva összekeverem. Tálalásnál porcukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldfűszeres vaj
Zöldfűszeres vaj

Egy fej vöröshagymát és egy gerezd fokhagymát apróra vágunk, majd kissé megpárolunk egy pici vajon, majd hűlni hagyjuk. Két evőkanálnyi zöldfűszert (pl. petrezselyem, kapor, snid...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk