Hozzávalók
Tésztához (1 csésze = 200 ml):
1 dbtojás
1 csészekristálycukor
1 csészedarált dió
1 csészetej
½ csészeolaj
1 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Töltelékhez:
2 csomagvaníliapuding
600 mltej
5 ev. kanálcukor
150 gvaj
Tetejére:
csokoládé
A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felezze el a cukor mennyiségét)
Előkészítünk egy 20 x 30 cm nagyságú tepsit, olajjal kikenjük és belisztezzük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Az elkészült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. A vajat habosra verjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A tölteléket alaposan elkeverjük, rátesszük a tésztára és elsimítjuk, a tetejét pedig reszelt csokoládéval megszórjuk. Jó étvágyat!
A vajat és a csokoládét felolvasztjuk, majd belekeverjük a nyírfacukrot és hagyjuk picit hűlni. Hozzáadjuk a vaníliakivonatot, és egyesével a tojásokat is, végül a lisztet, majd ös...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az alapanyagokat összegyúrjuk, majd nyújtjuk.Ha nem elég nyúlós akkor tejet,rámát tegyünk bele. Ezután a tölteléket dolgozzuk össze, egyenletesen eloszlatjuk a tésztán,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 külön tálba keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat. Majd öntsük őket össze, keverjük el, 1 perc után besűrűsödik. Nyújtható a tészta, ezért kiflit is formázhatunk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit jól összegyúrjuk,és félretesszük. A tojás sárgáját felverjük a cukorral, vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a darált diót, végül a felvert tojásfehérj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű