Piskóta: 2x
5 tojásfehérje
5 evőkanál cukor
100 g darált dió
1 evőkanál liszt
Krém 1
10 tojássárgája
10 evőkanál cukor
8 evőkanál Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
Dr. Oetker Gustin Étkezési Keményítő
600 ml tej
250 g vaj
5 evőkanál porcukor
1 darab Dr. Oetker Aroma vanília
Krém 2
300 g cukor
200 g darát dió
300 ml tejszín
A tojásfehérjéket egy keverőedényben konyhai robotgéppel habosra keverjük. Keverés közben hozzáadjuk a cukrot . A lisztben elvegyítjük a darált diót, és a masszához szitáljuk. Végül a tésztát a sütőformába (28cm) öntjük, tetejét elsimítjuk. Két egyforma piskóta lapot sütünk (5-5 tojásfehérjéből), 180°C-on, míg a piskóta nem válik el a tepsi szélétől.
Krém1:
A tejet felforraljuk. A tojássárgáját a cukorral, vanília aromával, Gustinnal simára keverjük. Beleöntjük a forró tejbe és sűrűvé főzzük. Amikor a krém kihűlt robotgéppel beledolgozzuk a vajjal kikevert porcukrot.
Krém2:
A kristálycukrot lábasba öntjük, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg a cukor el nem olvad, beletesszük a darált diót. Sütőpapírra öntjük a masszát, elsimítjuk, majd hűlni hagyjuk. Amikor megdermedt, összetörjük (kicsit hagyhatunk a díszítéshez) és a felvert tejszínhabba keverjük.
Összeállítás:Tészta- Krém1-Krém2-Tészta-Krém1-Krém2
A túrót villával áttöröm.Belekeverem a cukrot a vaníliás cukrot,a citromhéjat,és a tejfölt.A tejszínt kemény habbá verem és hozzákeverem a túróhoz.Ha rendes tejszínt használok 1...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűalap A kekszet kisebb darabokra törjük, és a pirított mandulapehellyel együtt késes aprítóba tesszük. Megszórjuk egy csipet sóval, és morzsásra aprítjuk. Hozzáöntjük...
Elkészítési idő: 115 perc Nehézség: Könnyű1.Az olvasztott vajat hozzáadjuk a kekszhez, majd a sütőpapírral bélelt forma aljába nyomkodjuk, és hidegre tesszük, amíg összeállítjuk a krémet. 2.Két doboz barackot jól lecsepeg...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások sárgáját habosra verem a hideg vízzel,hozzáadom a lisztet,a citrom levét és a legvégén a tojások kemény habját. A Bárányformát kizsírozom beletöltöm a tésztát és 150 fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű