2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
A Krém 1 megjelölésű hozzávalókat megfőzzük. Ezután a többi hozzávalót is hozzákeverjük. 20 db Petit kekszet lerakunk, a krémet rákenjük. A tejszínt felverjük, majd rákenjük a kr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a csokival és a cukorral egy edényben folyékonyra melegítjük, majd a kekszhez keverjük. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy ne legyen száraz a massza, de túl laza se. Után...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézgy mélyebb tepsi alját kirakjuk a háztartási keksszel. A grízes masszához a tejből, darából, kristálycukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Míg a gríz forró, hozzákeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni (lehet hozzáadni egy csipet sót), majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. Amikor felvertük, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű