menu

Családireceptkönyv.hu

Krémes piskóta tálban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Piskóta
6 db tojás
6 ek porcukor
4.5 evőkanál finomliszt
1.5 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 csomag sütőpor
2 csomag vaníliás cukor
1.5 teáskanál fahéj
1 csipet só
Vaníliás krém
2 csomag vaníliás pudingpor
1 l tej
8 ek cukor (ízlés szerint)
2 narancsból nyert narancslé
500 ml habtejszín
2 csomag habfixáló
Csokiöntet
7 dl tej
5 ek cukor (ízlés szerint)
3 evőkanál finomliszt
3 ek cukrozatlan kakaópor
0.5 dl rum (vagy 1 kávéskanál aroma)
Rétegezéshez
50 dkg meggybefőtt (magozott)
50 dkg trópusi gyümölcskonzerv

Elkészítés:


Piskóta
A sütőt 150 fokra beállítva előmelegítjük – mielőtt elkezdjük a tésztát készíteni.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a cukrokkal, a csipet sóval habosra kikeverjük, majd ehhez adjuk a lisztes keveréket (liszt, kakaópor, sütőpor, fahéj), alaposan kikeverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét. A tűzhely tepsijét kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát, s 150 fokon készre sütjük - körülbelül 30-40 perc alatt -, majd hagyjuk kihűlni.
Amíg sül a piskóta, elkészítjük a krémet, majd a csokiöntetet.
Ha elkészültek, kihűltek a krémek is, jöhet a rétegezés.
A piskótát a tepsiben kis darabokra felvágjuk. Akár kézzel is tépkedhetjük.
Egy nagy méretű, lefedhető jénai tálba rakunk egy sor piskótát – nem kell "szabályosan" lerakni, szinte "beledobáljuk", lazán -, kevés meggylével meglocsoljuk, megszórjuk meggyel, megöntözzük csokoládéöntettel, erre öntünk a vaníliás krémből. Ismét egy réteg piskóta, ezt meglocsoljuk kissé a trópusi gyümölcslével, megszórjuk a trópusi gyümölcs felével, megöntözzük a csokoládéöntettel, erre ismét kenünk a vaníliás krémből.
Addig ismételjük, amíg elfogynak a hozzávalók, de a tetejét vaníliakrémmel zárjuk, melyet a felvert tejszín félretett harmadával befedünk – nem kell simára elkenni, inkább borzas maradjon.
A végén 2-3 evőkanál csokiöntetet locsolunk a tetejére, villával kissé "összekócoljuk". Lefedjük, s mehet a hűtőbe pihenni!
Az a legjobb, ha egy éjszakát ott pihen, vagy reggel készítjük, s estig jól kihűtjük.
Ez nem szeletelős, hanem kanalazós desszert, tetszés szerint tálkákban tálaljuk, szórhatunk még tálaláskor az adagokra gyümölcsöt – de ez el is maradhat.
Vaníliás krém
8 dl tejet felteszünk melegedni, közben a maradék tejjel csomómentesre keverjük a pudingporokat, hozzáadjuk a cukrot és a narancsok kifacsart levét. Amikor felforrt a tej, beleöntjük a pudingporos tejet, összeforraljuk, hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, a habfixálóval kemény habbá vert tejszín kétharmad részét (a maradék harmadát majd a tetejére használjuk fel) beleforgatjuk a vaníliás krémbe, hogy egyenletes, sima krémet kapjunk.
Csokiöntet
A lisztet, a cukorral, kakaóporral összekeverjük, s a tej felével csomómentesre kikeverjük - miután feltettük a tej másik felét melegedni -, majd a felforrt a tejhez öntjük, összeforraljuk, amíg besűrűsödik.
A végén hozzáöntjük a rumot, elkeverjük az öntetben, levesszük a tűzről, majd hagyjuk kihűlni.
Amikor majd rétegezzük, hagyjunk belőle a végén 3-4 evőkanállal a tetejéhez.
Rétegezéshez
A gyümölcsöket külön-külön tálba leszűrjük, lecsöpögtetjük, a levüket felfogjuk.

Krémes piskóta tálban

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nikolett
Pille szelet
Pille szelet

A szalagárét a tejben feloldjuk. A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, és az összes tésztához valóval, a szalagárés tejjel jól összegyúrjuk. Jól nyújtható, puha tésztát kapu...

Elkészítési idő: 95 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Kávékocka
Kávékocka

A sütőt 170 fokra előmelegítjük. A tojásfehérjéket felverjük. A darált diót, a lisztet, a sütőport és a cukrot összekeverjük és apránként a felvert tojásfehérjéhez adagoljuk. Óvat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Hagyományos diós és mákos Bejgli
Hagyományos diós és mákos Bejgli

Az elkészítés menete: 1. A liszt, a só és a porcukor elmorzsolása a zsiradékkal 2. A többi tészta képző alapanyagot is hozzá adva a tészta dagasztása, majd a tészta pontos elfele...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andi
Diós csokis torta
Diós csokis torta

A TORTA ELKÉSZÍTÉSE: A kókuszreszeléket aprítógépben finomra daráljuk (Electrolux aprító) A száraz hozzávalókat egy tálban összekeverjük: (kakaó, dió, kókuszreszelék,só,szódabika...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk