menu

Családireceptkönyv.hu

Magyaros lencseleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg lencse
2 szál sárgarépa
1 fej hagyma
1 kiskanál zsír
3-5 dkg szalonna
1 szál házi kolbász (lehet virsli is)
babérlevél
tárkony, kakukkfű (ezek el is hagyhatók)
1 teáskanál szárított zöldség ( ez is elhagyható)
só, pirosparika

a habaráshoz:
1 teáskanál liszt, 1 evőkanál tejföl

végül 1 kiskanál mustár

Elkészítés:


A hagymát, sárgarépát, szalonnát, kolbászt felszelem. A zsírra rádobom a szalonnát, amikor már töpörtyűs, jöhet a hagyma.majd a répa. Alapos átpirítás után következik a lencse.(Természetesen az áztatóvíz után még átmosom, úgy kerül a levesbe.)

Felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje. Most jöhet a babérlevél, a tárkony, a kakukkfű, a házi szárított zöldség és a só. Lefedem és 15 perc főzés után máris beleereszetem a habarást. Most beledobom a kolbászkarikákat és egy kevés pirosparikát is szórok bele Még pár perc és kész is a magyaros lencselevesem. A mustárt csakis az elkészült levesbe keverem bele.

Magyaros lencseleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tárkonyos raguleves
Tárkonyos raguleves

A hagymát finomra vágjuk, kevés olajon dinszteljük. A húst felkockázzuk, és megkapatjuk az olajon. Felöntjük vízzel, beletesszük a a megtisztított és felaprított zöldséget, majd fű...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Jucus
Tyúkhúsleves
Tyúkhúsleves

A tyúkot összedaraboljuk, megmossuk, felengedjük annyi vízzel, ami ellepi. Felforraljuk, leszedjük a habját majd kis lángon főzzük tovább. A zöldségeket is megtisztítjuk és a leve...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tejszínes raguleves
Tejszínes raguleves

A kicsontozott husokat apró kockára vágjuk. Egy nagyobb fazékba felforrósítjuk a zsírt és megpirítjuk benne a húst. Közben a megtisztított zöldségeket apró kockára vágjuk és a zöl...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
Májgombócleves
Májgombócleves

A zöldségeket megtísztitjuk,és apró kockákra vágjuk. A tyúkzsírt felmelegítjük egy nagy fazékban,beleteszük a zöldségeket és lassú tűzön megpároljuk. Közben elkészítjük a gombocok...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk