50 dkg liszt, 20 dkg. margarin( vagy 15 dkg. zsír), 1 dl tejföl, 1 kanál cukor, só, 2 dkg. élesztő, kevés tej.
Az élesztőt a szokott módon kevés tejben megfuttatom. A lisztet a margarinnal(vagy zsírral) elmorzsolom, hozzáadom a cukrot, sót, a megkelt élesztőt. Tejjel, tejföllel összegyúrom és deszkán egy órát pihentetem. 3 mm vékonyra kinyújtom nagy fánkszaggatóval karikákat vágok lekvárral vagy máktöltelékkel megkenem, kifliket formálok belőle. Előmelegített sütőben 200 fokon 20' megsütöm és forrón vaníliás cukorban megforgatom.
Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport meg a sót. Egy másik tálban habosra keverjük a puha vajat a cukorral. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel külön-külön jól kikeverjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tejet meglangyosítjuk és hozzáadjuk a grízt és a cukrot, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Amikor kész a sűrű tejbegríz, vaníliaaromával ízesítjük és félretessz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tojásokat, az almapürét, a narancs kifacsart levét, a mézet és a kókuszzsírt összekeverjük habverővel. Majd sorra belekeverjük a száraz hozzá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA hozzávalókat könnyen formázható masszává dolgozzuk, majd egy tepsibe, vagy (magasfalú) tálcába simítjuk. Hűtőbe tesszük. Elkészítjük a bevonót, rásimítjuk a tetejére, és mehet vi...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű