menu

Családireceptkönyv.hu

Rácsos banános


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

Tésztához:
3 dbtojás
1 csészekristálycukor
½ csészelangyos víz
½ csészeolaj
2 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 kv. kanálkakaó
Rácsos tésztához:
3 dbtojás
1 csészekristálycukor
½ csészelangyos víz
½ csészeolaj
2 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 ev. kanálkakaó
2 dobozlágy túró
5 ev. kanálporcukor
1 csomagvaníliacukor
1 csomagvaníliapudingpor
1 dbtojás
Krémhez:
350 mltej
3 ev. kanálkristálycukor
1 csomagcsokoládépuding
1 csomagvaníliacukor
250 gvaj
4 ev. kanálporcukor
1 ev. kanálkukoricakeményítő
Továbbá kell még:
banán és citromlé

Elkészítés:


Egy klasszikus tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt pedig 180 fokra előmelegítjük. A tésztához a tojásokat a cukorral habosra verjük. Óvatosan, lassanként adagolva hozzákeverjük a vizet, olajat, végül a liszt, sütőpor és kakaó keverékét. A tésztát a tepsibe öntjük és 180 fokon 30 perc alatt készre sütjük.
A rácsos tésztánál hasonlóan járunk el, mint az alap tésztánál, azzal a különbséggel, hogy a tetejére habzsákkal rácsokat formázunk. A habzsákba túrókrém kerül: ehhez a túrót, 1 tojást, a cukrot és a vaníliapudingot összekeverjük, majd beletöltjük a zsákba. A rácsos tésztát 180 fokos sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Egy edényben a cukrot feloldjuk a tejben, hozzáadjuk a csokoládépudingot, a keményítőt és addig főzzük, míg sűrű pudingot nem kapunk. Az edényt letakarjuk, levesszük a tűzről és kihűtjük. Ha a pudingot nem fedjük le, akkor a felszínén kéreg – bőr keletkezik.
A vajat a porcukorral habosra verjük, és kanalanként hozzákeverjük a pudingot.
A süteményalapot megkenjük a krémmel, rátesszük a félbe vágott és citromlével meglocsolt banánt, erre kerül a maradék krém, végül a rácsos tészta.

A kész süteményt hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és a tészta megpuhuljon.

Rácsos banános

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Madárfészek
Madárfészek

-kevés langyos tejben szétkeverjni az élesztöt +kevés lisztel megszorni és hagyni megkelni -lereszeljük a citrom és a narancs héját megszorjuk 3 kanál cukorral -a mazsolát b...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar Diókrémes kávés süti
Diókrémes kávés süti

Elkészítése: A tojások fehérjéből kemény habot verünk, majd a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a hab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Tantestület mákosa
Tantestület mákosa

A hozzávalókból kevert tésztát készítünk, közepes tepsibe sütjük. Ha kihűlt, 3 lapra vágjuk, és az alábbi krémmel és meggyszósszal töltjük. Tejszínes krém A tejet forrni tesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Edina
Linzer
Linzer

A száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, sütőpor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és ezze...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk