40 dkg cukor
3 db tojás
20 dkg margarin
20 dkg aprított dió
1 cs ostyalap (6 lap)
20 dkg cukrot felfőzünk 3 egész tojással és 20 dkg margarinnal. Közben 20 dkg cukrot karamellizálunk. Mikor a karamell már sötét aranybarna és a tojásos massza is kezd főni összekeverjük a kettőt. Mind a két masszának forrónak kell lennie, különben a karamellizált cukor megszilárdul és csomós lesz a krém. (Ha esetleg így történne, lassú tűzön kavargassuk addig amíg elolvad.)
Még forrón belekeverjük a darabolt diót és három ostyalapon elosztjuk a krémet. Gyorsan elkenjük és befedjük a másik három lappal. Éjszakára lepréseljük őket, másnap szeleteljük.
A krém jó, én mogyoróval készítettem el és egymásra raktam a lapokat, és a végén leöntöttem Dr Oetker ét csoki öntettel,
A tejbe beletesszük a rizsdarát,a vajat,a cukrot és a vaníliacukrot.Összefőzzük időnként kevergetve nehogy csomós legyen a dara,majd a tűzről levéve hozzákeverjük a kókuszreszeléke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rámát és a zsírt a liszttel és az élesztővel elmorzsoljuk , hozzáadjuk a többi hozzávalót , 1 óra hosszára a hűtőbe rakjuk. A tésztát 3 részre osztjuk ,kinyújtjuk tepsi nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLangyosíts tejet, adj hozzá egy teáskanál cukrot, majd keverd hozzá az élesztőt. Hagyd felfutni 10-15 perc alatt. Ha szépen megemelkedik, tedd az átszitált liszthez, keverd hozzá a...
Elkészítési idő: 2-2 és fél Nehézség: Közepes