4 zsemle
olaj
3 gerezd fokhagyma
húsleves alaplé
majoranna
só, bors
1 szál sárgarápa
A zsemléket felkockázzuk, olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd felöntjük az alaplével, úgy hogy egy ujjnyira ellepje. Fűszerezzük.
Sárgarépát belenyomkodjuk, ha kell még teszünk hozzá levet. Akkor lesz jó, ha szaftos.
A paradicsomot alaposan megmossuk, a héját lehúzzuk, a húsát földaraboljuk, és lassú tűzön addig főzzük, amíg alaposan be nem sűrűsödik. Mikor már majdnem elérte a kellő sűrűséget,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mártáshoz tegyünk fel főni 0,5 liter vízben 1 db erőleves kockát. Közben olvasszuk meg a vajat, majd kis lángon keverjük hozzá a lenmaglisztet. Némi pirírás után (a lenmagliszt s...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA tejet felforraljuk, és amikor elérte a forráspontot, félretesszük. Egy kis lábosban, alacsony lángon felolvasztjuk a vajat. Amint felolvadt, beleszórjuk a lisztet, és elkeverjük....
Elkészítési idő: 20 Nehézség: Könnyű