Hozzávalók 20 darabhoz:
180 g vaj
250 g cukor
125 g liszt
300 g zabpehely
1 tojás
1 csapott tk szódabikarbóna
1⁄2 teáskanál só
5 g friss reszelt gyömbér
1 tk fahéj
A vajat a cukorral robotgéppel kikeverjük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, a zabpelyhet, majd a fűszereket. A tésztát egyneműre keverjük és fagyikiszedővel 20 kis gömböt formázunk a sütőpapírral bélelt tepsire, egyszerre max 9-et süssünk. 180 fokon először 8 percig süssük, majd fordítsuk meg, és süssük további 4 percig.
Az epret megmossuk, lecsepegtetjük, kicsumázzuk, félbevagdossuk. A túrót összetörjük, belekeverjük a citrom levét és héját, a vaníliáscukrot (esetleg még lehet bele tenni plusz va...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cseresznyét magozzuk ki, majd alaposan csepegtessük le. A tojások sárgáját keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután először állandó keverés mellett, apr...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lágy margarint kikeverjük a cukorral. Leszedjük a banánok héját, villával összetörjük őket, majd hozzákeverjük a cukros margarinhoz Beleütünk 4 tojást, elkeverjük. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: 15 Nehézség: KönnyűA kekszet apró darabokra törjük és a rummal meglocsoljuk. A tejet a cukorral a kakaóval és a lisztel összekeverjük és 5 percig állandó kevergetés mellett felfőzzük. Beletesszük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű