menu

Családireceptkönyv.hu

HÁZI KARAMELLKRÉM


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

• 3 evőkanál cukor,
• fél dl víz,
• 1 evőkanál liszt,
• 2-3 kanál tej,
• 3 tojássárgája

Elkészítés:


Elkészítés

3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőkanál lisztet 2-3 kanál tejjel, 3 tojássárgájával simára keverünk; hozzáadjuk a langyosra hűlt karamelles vizet, és annyi tejet, hogy az egész massza 4 dl legyen. Ízlés szerint cukrozzuk, és gyenge tűzön sűrűre főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük a krémet, és ha már langyosra hűlt, 10 dkg vajjal simára keverjük.

HÁZI KARAMELLKRÉM

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Mázak - Csokoládémáz
Mázak - Csokoládémáz

1. A hozzávalókat felfőzzük, majd a tűzről levéve 10 dkg vajat keverünk bele.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: emaxa
néger kocka
néger kocka

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tepsis raffaelló
Tepsis raffaelló

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként a cukrot is hozzáadjuk. A lisztet a kókuszreszelékkel összekeverjük, óvatos mozdulatokkal a habba forgatjuk. Sütőpapírral bélelt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Liége-i gofri - Lila füge: Havas Dóra

A tejet meglangyosítom, belekeverem az élesztőt és a cukrot, majd a tojásokat és az olvasztott vajat is hozzáadom. Habverővel vagy a kézi robotgéppel fokozatosan, folyamatos keveré...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk