Tészta:
- 40 dkg liszt
- 15 dkg zsír vagy margarin
- 15 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 3 tojás sárgája
- 3 ek. tej
Töltelék:
- 3 tojás fehérje
- 15 dkg porcukor
- 3 ek. baracklekvár
- 15 dkg dió
Ennek az adagnak a duplája kell a nagy gáztepsibe!
(töltelékből esetleg még több)
Tészta:
A hozzávalókat kemény tésztává dolgozzuk össze, majd a felét a zsírozott tepsi aljába reszeljük nagy lukú reszelőn.
Töltelék:
A tojás fehérjét felverem habnak 15 dkg porcukorral, 3 ek. baracklekvárral, és 15 dkg dióval, majd rásimítom a reszelékre.
A megmaradt tésztát ennek a tetejére reszelem, majd kisütöm.
500 ml hideg habtejszínt verjünk kemény habbá, majd adjunk hozzá 400 ml édesített sűrített tejet, és keverjük össze. Ha ezzel megvagyunk, jöhet az ízesítés. Ahogy a kedvünk tartja...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát keverünk, simára eldolgozzuk, lehet botmixerrel is. Ez a tészta tulajdonképen olyan mint a palacsinta tészta csak sűrűbb állagának kell lennie. Az élesztőt...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőmelegítjük a sütőt 180 fokra (légkeverés). A tojásokat a kókuszvirág cukorral elektromos habverővel magas fokozaton addig keverjük, míg sűrű krém nem lesz belőle (kb. 10 perc)....
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1.Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral. 2.A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint és...
Elkészítési idő: 40 Nehézség: Közepes