50 dkg liszt
22,5 dkg zsír
15 dkg sajt (ebből 5 dkg tetejére)
2-3 ek. tejföl
1 tojás
3 dkg élesztő
só
A hozzávalókat összegyúrjuk vigyázva, hogy ne dolgozzuk ki túlságosan a tésztát. Amint összeáll egy tálcán vagy sütőlapon másfél cm vastagságú, négyzet alakú lapot nyújtunk belőle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bacont pirosra sütjük. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk, hogy habos legyen a teteje. Amíg az élesztő kel, addig a túrót összekeverjük a vajjal (amit jó ha egy...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverni és 1 éjszakát fagyasztóba tenni. Picire szaggatni , megkenni tojással a tetejét és sajtot,magokat tenni rá,
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA túrós zabpogácsa elkészítéséhez egy keverőtálba tesszük a túrót, a zabpelyhet, a zablisztet, a tojásokat, a sót és a sütőport, és jól összedolgozzuk. 30 percre félretesszük, hogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű