menu

Családireceptkönyv.hu

Sajt leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


15 dkg reszelt ementáli sajt
1 dl tejföl
1,5 dl tej
3 dkg liszt
2 húsleveskocka
2 tojássárgája
4 dkg vaj
só, őrölt fehér bors, pici fokhagymakrém, zöldpetrezselyem

Elkészítés:


A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, majd felengedjük 1 l húslevessel. Befűszerezzük, majd felforraljuk. Ekkor hozzáadjuk a reszelt sajtot és felolvasztjuk benne. A tojássárgájákat jól elkeverjük a tejföllel, a tejjel és ráöntjük a levesre. Zöldpetrezselyemmel megszórjuk, pirított zsemlekockákat és apró sajtdarabokat kínálunk hozzá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nusika
Zöldborsó leves galuskával
Avatar Nusika Kedvelnék
Zöldborsó leves galuskával

A zöldborsót egy kis fazékba beletesszük, ráöntünk annyi meleg vízet, hogy ellepje, föltesszük főni.Forrás után gyenge lángon/vagy 2 es fokozatú lapon főzzük, amíg a borsó megpuhul...

Elkészítési idő: 1 ó.
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anett
Gulyásleves
Gulyásleves

1. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát és fokhagymát. 2. A felkockázott húst tegyük a hagymára, és fehéredésik pároljuk. 3. Először jöhet a paprika, pár percig hagyom párolodni,...

Elkészítési idő: 3 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Palóc gulyás
Palóc gulyás

A szokásos módon pörköltet csináltam sűrű szafttal. Mikor már félig puha a hús,tettem hozzá felkockázott sárgarépát,krumplit,zellert,zöldség zöldjét . A kívánt mennyiségig felöntö...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
HAGYMAKRÉMLEVES
HAGYMAKRÉMLEVES

A hagymakrémleves elkészítéséhez a hagymát megtisztítjuk és felvágjuk, a fokhagymát pedig felaprítjuk. Egy közepes méretű fazékban a felforrósított olajon üvegesre pároljuk a kétf...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk