lehet bele füstölt húst vagy körmöt
- 2 kg darált hús
- kb. 1/2 kg rizs (2 nagy porcelán bögre)
- 2 fej fehér káposzta (puha fejű)
- 2 kg savanyú káposzta
- 5 nagy vöröshagyma (2 ---> töltelékbe,
3 ---> káposztába)
- babérlevél
- köménymag
- bors (egész ---> káposztába
törött ---> töltelékbe)
- pirospaprika
- só
- darált paprika
- pirosarany
- 1-2 gerezd fokhagyma
Káposztát fölforralni (előtte kivágni a közepét!).
Rizst majdnem puhára főzni.
Tölteléket összekutyulni (husi, rizs, vöröshagyma, paprika, só, bors).
Betölteni a szármákba (ez esetben nem kell bele tojás)
A végén rántást rakunk bele.
A sonkát szeletekre fölvágjuk, majd egy serpenyőbe helyezzük. Annyi vizet öntünk rá, amennyi éppen ellepi a sonkaszeleteket. Majd főzzük, amíg már szinte elfő a víz. Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sertéscombot, laskagombát és a szalonnát csíkokra a hagymát apróra vágjuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, sózzuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból sűrű palacsintatésztát készítünk. Sütőpapíros tepsibe tesszük a bacon csíkokat és pirosra sütjük. Rákanalazzuk a palacsintatésztát és a tésztát is pirosra sütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk és olajon megpirítjuk, a feldarabolt mellfilével együtt. A paradicsomokat félbevágjuk, majd félretesszük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd paprikával fűszer...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű