menu

Családireceptkönyv.hu

Frankfurti leves


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


700 g kelkáposzta levél
2 szem burgonya (megtisztított, hámozott)
1 közepes fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
2 gerezd fokhagyma
4 db virsli
50 g szalonna - kolozsvári
200 ml tejföl (20%-os)
1 evőkanál búzaliszt (BL55)

feketebors (őrölt)
köménymag (őrölt)
majoránna
fűszerpaprika

Elkészítés:


1 A burgonyákat meghámozzuk, majd kockákra vágjuk. A kelkáposztát félbe vágjuk. Torzsáját eltávolítjuk, és csíkokra vágjuk. A hagymát, szalonnát is apróra vágjuk.

2 A szalonnát olajon megpirítjuk.

3 Majd hozzáadjuk a hagymát és együtt üvegesre dinszteljük.

4 Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fokhagymanyomón áttört fokhagymát és elkeverjük.

5 Rátesszük a káposztát, burgonyát, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá majoránnát, őrölt köményt és öntünk rá annyi vizet amennyi éppen ellepi.

6 Puhára főzzük őket, de figyeljünk, mert hamar megfőnek. Ha puha, akkor hozzáadjuk a karikára vágott virslit, aminek szintén nem kell hosszú idő.

7 Így azonnal tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a lisztet, őrölt pirospaprikát, összekeverjük egy habverővel ...

8 ... adunk hozzá a levesből merőkanállal a levéből, jól összekeverjük és ráöntjük a levesre.

9 Összeforraljuk és kész is a frankfurti leves.

Frankfurti leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás csirkeaprólék leves
Almás csirkeaprólék leves

A csirkeaprólékot tisztítjuk, majd sós, 2 liter hideg vízben feltesszük főni. Amikor az aprólék már félig puha, beletesszük a megtisztított, feldarabolt almát. Lehetőleg ne szétfö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Zsuzsa
Barszcz czerwony
Barszcz czerwony

Az alaplevet felmelegítjük, hozzáadjuk a felkockázott répát és a zellert, majd a levesbe tesszük a szegfűborsot, a fokhagymákat és a babérlevelet. Amíg fő, addig gumikesztyűben meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csirkeleves kínai kellel
Csirkeleves kínai kellel

A csirkemellet kis kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. A kínai kelt is megmossuk, torzsáját kimetsszük, és leveleit csíkokra metéljük. Az egész...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Sóskaramellás körteleves (Zé)
Sóskaramellás körteleves (Zé)

A körtét meghámozzuk, kiszedjük a magjait, néhány vékony szeletet félrerakunk a díszítéshez, a többit kis kockákra vágjuk. Összekeverjük a cukrot a sóval. Egy lábasban megkarame...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk