menu

Családireceptkönyv.hu

Felesborsó főzelék


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


25 dkg felesborsó,só,bors,kicsi vöröshagyma,fokhagyma.

Elkészítés:


A felesborsót előző este beáztatatjuk./Hamarabb megfő másnap,és nem puffasszt annyira/ Másnap alaposan átmossuk,és felöntjük annyi vízzel hogy ellepje Fűszerezzük.Puhára főzzük.A végén berántjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Főzelékek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paradicsomos káposzta főzelék (paleo)
Paradicsomos káposzta főzelék (paleo)

A vékonyra gyalult, vagy szeletelt káposztát odatesszük főni a sűrített paradicsommal, egy kis vízzel, a fűszerekkel és egy egész hagymát is beleteszünk, hogy kicsit átvegye az ízé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tökfőzelék fasírttal
Tökfőzelék fasírttal

Az apró kockára vágott vöröshagymát az olajon megdinsztelem, majd megszórom pirospaprikával (pörkölt alapot készítek), hozzáadom a gyalult tököt, felöntöm tejjel, elkeverem és felf...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencsefőzelék
Lencsefőzelék

A lencsét hideg vízzel alaposan leöblítjük, majd annyi vízben tesszük fel főni, amennyi 1-2 ujjnyira ellepi (ezt a vízmennyiséget nagyjából felszívja, mire megfő). Sózzuk, hozzáadj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Babfőzelék
Babfőzelék

A babot átválogatjuk. Megmossuk, majd egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Másnap leszűrjük és annyi friss hideg vízben, amennyi jó ujjnyira ellepi, feltesszük főni. A babérlevéllel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk