menu

Családireceptkönyv.hu

Drávai csukasült


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2-3
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


kb. 1 kg-os megtisztított csuka

6 gerezds fokhagyma
2 kávéskanál fehérbors
paprikás liszt (panírozáshoz)
20 dkg füstölt szalonna
50 dkg brokkoli
olaj
A fokhagymamártáshoz:
1 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl húsleves

1 dl tejszín

Elkészítés:


Elkészítés: A csukát megtisztítjuk, bevagdaljuk, besózzuk, a zúzott fokhagymát összekeverjük a fehérborssal, majd ezzel kívül-belül bekenjük a halat, és 1-2 órára hidegen állni hagyjuk.

Közben megtisztítjuk a brokkolit, rózsákra szedjük, sós vízben puhára főzzük. Főzés után lecsepegtetjük, félretesszük.

Elkészítjük a fokhagymamártást is. Rántást készítünk, melyet zúzott fokhagymával dúsítunk, enyhén megpirítjuk, majd húslevessel felöntjük, összeforraljuk. Forrás közben (lassú tűzön) hozzáadjuk a tejszínes habarást.

A paprikás lisztben megforgatott csuka hasába vékonyra szelt füstölt szalonnát teszünk, az előmelegített sütőből kivesszük a tepsit a felforrósított olajjal, és az egész csukát óvatosan
beletesszük. A maradék szalonnaszeletekkel beborítjuk a halat,
s kb. 20 percig sütjük. Közben egyszer megfordítjuk, meglocsoljuk.

Tálaláskor az egész csukát óvatosan, hogy ne törjön, kivesszük a tepsiből, tálra helyezzük. Köré rakjuk a brokkolirózsákat, a vele sült szalonnaszeleteket, s rá- vagy melléöntjük a fokhagymamártást.

Drávai csukasült

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Halételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anita
Thai sült rák
Thai sült rák

1. Egy serpenyőben vagy wokban összekeverjük a rákot, a lime-levet, a fokhagymát, a pirospaprikát, a cayenne borsot, a szezám- és mogyoróolajat. Közepes tűzön felmelegítjük és 7-8...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Rakott tőkehal "caprese"
Rakott tőkehal "caprese"

Először a paradicsomot, és a mozzarellát felkarikázzuk. A tőkehal filék mindkét oldalát vékonyan besózzuk, beborsozzuk. A halszeletek felső oldalát vékonyan bekenjük a pestoval....

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres
hogy kell felengedtetni a fagyasztott halat?
hogy kell felengedtetni a fagyasztott halat?

E heti tesztünk során a gyorsfagyasztott halfiléket vizsgáltuk: ízét, állagát, árát tekintve, vajon melyik a legjobb választás? Mielőtt natúr módon – vajon, sóval, borssal ízesí...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricalisztben sült pisztráng citromos fokhagymáva
Kukoricalisztben sült pisztráng citromos fokhagymáva

Elkészítés A megmosott, tisztított pisztrángot besózzuk, egy kicsit állni hagyjuk, majd borsozzuk, és kukoricalisztben megforgatjuk. Bő olajban átsütjük.A hosszúkás szeletekre vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk