pár darab mézes puszedli
25 dkg mascarpone
2 dl habtejszín
porcukor
2 csomag vaníliás cukor
gránátalma
Elkészítés: A mascarponét krémesre keverjük az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral és a vaníliás cukorral. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mascarponés krémhez keverjük.
Poharakba kanalazzuk a habos krémet, majd a tetejére morzsoljuk a mézes puszedlit. Ezután megszórjuk a gránátalmamagokkal, majd egy réteg krémmel befedjük. A krém tetejére szintén puszedlit morzsolunk, majd a maradék gránátalmamagokkal díszítjük.
3 evőkanál cukrot sötétbarnára pirítunk, és fél dl vízzel feleresztve felfőzzük. (A pirított cukor a víz hozzáadásakor megkeményedik, de pár perc múlva felolvad.) Egy csapott evőka...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA babapiskótát belemártom a hideg tejjel elkevert rumos, mandula-likőrös kávéba és egy lapos tálba egymás mellé fektetem A Mascarpone-t elkeverem a cukorral, a kikapart vaníliá...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vizet beletesszük egy edénybe és a zsiradékot,majd hagyjuk,hogy az benne teljesen feloldódjon.Hozzákerülnek a száraz összetevők is és addig kavargatjuk,mig egy kicsit le nem piru...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tészta hozzávalóiból 1 lapot sütünk, és vágunk ketté, 2 vékony lapot kapunk. Ehhez a tojások sárgáit keverjük fehéredésig a cukorral, aromával. A fehérjéből kemény, de ne túl kem...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű