menu

Családireceptkönyv.hu

Epres-tejszínes kocka


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Sárga piskóta (2 lap):

2 x 4 tojás
2 x 80 g kristálycukor
2 x 80 g finomliszt
2 x 0,5 cs sütőpor
Barna piskóta (1 lap):

4 tojás
80 g kristálycukor
80 g finomliszt
0,5 cs sütőpor
15 g kakaópor
Krémhez:

0,5 l tej
2 cs tejszínes pudingpor
100 g kristálycukor
250 g eper
1 nagy pohár joghurt (epres vagy natúr)
5 dl hulala + 100 g porcukor
1 cs zselatin + 1,2 dl víz
Tetejére:

2 kis cs piros tortazselé
250 g eper

Elkészítés:


elkészítés
Krém: Először a pudingot főzzük meg, mert ki kell hűlnie. A pudingokat egy tálba öntjük, és kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot. Közben a tej maradék részét felforraljuk. Amikor forr, hozzáöntjük a pudingot, és jól besűrítjük. Elég sűrűre kell, mert különben folyós lenne a krém. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Piskóta lap: 4 tojásfehérjéhez hozzáadjuk a 2/3 rész cukrot, és kemény habbá verjük.
A tojássárgájákat a többi cukorral jól elkeverjük. Ebbe óvatosan belekeverjük a 0,5 cs sütőport, a lisztet, és a felvert fehérjét.
Sütőpapírral bélelt tepsiben elkenjük szép vékonyra és egyenletesre.
Előmelegített sütőben megsütjük (kb. 10-15 perc alatt).
Addig míg sül, elkészítjük a többi piskótát is ugyanígy, csak a kakaós laphoz hozzáadjuk a kakaóport is. Hagyjuk kihűlni teljesen.
A kihűlt pudingba belekeverjük a joghurtot.
A krémhez az epret felkockázzuk, és a joghurtos krémhez keverjük.
A zselatint a vízzel feloldjuk, és a krémbe keverjük.
Végül a hulalát 100 g porcukorral felverjük, és ezt is a krémhez adjuk.
Összeállítás: Egy kevés krémet félretesszük a tetejéhez. Az egyik sárga lapra rákenjük a krém felét, ráhelyezzük a barna lapot. Erre rákenjük a többi krémet, majd rátesszük a másik sárga lapot is. A félretett krémet erre rákenjük vékonyan.
Az epret felkarikázzuk, és rárakjuk a tetejére.
A zselét a csomagolás szerint elkészítjük, majd ráöntjük az eperre.
Hűtőbe tesszük pár órára.
sütési hőfok: 180°C
tepsi mérete: 25x35 cm

Epres-tejszínes kocka

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Óriás túrórudi
Óriás túrórudi

A tésztát összegyúrjuk, majd kettéválasztjuk. A kettéválasztott tésztákból egy-egy kisebb darabot levágunk (ez lesz az alja), majd a nagyobb darabokat 2 db őzgerincformába nyújtju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Omlós csokis keksz
Omlós csokis keksz

Az étcsokit gyenge gőz fölött kevergetve összeolvasztjuk a tejszínnel. Ha már folyós, levesszük a gőzről, és félretesszük, hogy langyosra hűljön. A liszthez hozzákeverjük a sót és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós - Cseh süti
Diós - Cseh süti

1. A tojásokat szétválasztottam. 2. A fehérjét a csipet sóval és fele cukorral kemény habbá vertem. 3. A sárgákat a többi cukorral és a sütőporral világosra kavartam. 4...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kókuszos mézeskrémes recept
Kókuszos mézeskrémes recept

Kifogom próbálni a tésztát kevert mézestésztával nem lapokkal .Tészta: Egy kisebb edényben a mézet és az olajat elkezdjük melegíteni, majd kis lángon, folyamatosan kevergetve ara...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk