A vaníliás réteghez
2 csomag vaníliás pudingpor
700 ml tej
3 evőkanál cukor
A narancsos réteghez
2 csomag vaníliás pudingpor
700 ml narancslé
1 evőkanál cukor
200 ml hideg tejben elkeverjük a pudingport, a maradék tejet a cukorral felforraljuk. Hozzáöntjük a pudingos keveréket, és folyamatosan kevergetve besűrítjük.
Olajjal vékonyan kikenjük a formát, és beleöntjük a forró zselét, majd langyosra hűtjük.
Ugyanígy készítjük a narancsos réteget is, amit rásimítunk a kihűlt pudingra.
2-3 órára hűtőbe tesszük, majd szeleteljük.
Ízlés szerint más gyümölcslével is készíthetjük.
A lisztet a hideg(!) vajjal elmorzsoljuk. 1 dl tejben elkeverjük az elmorzsolt élesztőt. Nem futtatjuk fel, csak addig keverjük, míg feloldódik. A tejet a tojással, sóval és cuk...
Elkészítési idő: 1óra Nehézség: KönnyűElkészítés Keverjük simára a tojást a kétféle cukorral és a tejföllel. Egy másik tálba szitáljuk bele a lisztet, majd keverjük el benne a sót és a sütőport. Egye...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűElkészítés: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, és felváltva hozzáadagoljuk a lisztet és a felvert tojásfehérjét. Kettéosztjuk a masszát és az egyikbe be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a 20 dkg cukrot, és tovább verjük. A sütőporos lisztet beleforgatjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyobb méretű tepsibe tepsibe öntjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű