3 tojás
4 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
2 kiskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
csipet só
Az őszibarackzseléhez:
4-5 fehér húsú érett őszibarack
1 csomag vaníliás pudingpor
3 evőkanál cukor
A krémhez:
25 dkg krémsajt
1 evőkanál vaj, vagy Rama
1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
3 dl tej
cukor
A tetejére:
2,5 dl habtejszín
1 csomag habfixáló
1 evőkanál porcukor
A díszítéshez:
zöld színű szórócukor
1. Az őszibarackzselével kezdjük. Vegyünk egy hosszúkás kenyérformát, és béleljük ki fóliával úgy, hogy lelógó részt hagyjunk a felhajtásra. A barackokat magozzuk és hámozzuk le, tegyük egy magas tálba, és botmixerrel pépesítsük. 3 evőkanál cukrot adjunk hozzá, és 1 csomag vaníliás pudingporral keverjük össze, főzzük sűrű krémmé, majd a formába öntsük bele. Ha kihűlt, tegyük hűtőbe, és takarjuk be a fóliával. Célszerű előző nap ezt elkészíteni.
2. A piskótának valókat keverjük ki, és süssük meg egy 20x30 cm-es keskeny peremű sütőtepsiben, amit előtte zsírpapírral béleltünk. 200 fokon 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, 2 lapot vágunk belőle, amekkorába a barackzselénket tettük, és kenjük meg vékonyan baracklekvárral az egyik piskótalapot, majd azzal a felével borítsuk be a zselét. Erre a főzött pudingkrém kerül, amit kikeverünk a vajjal és a krémsajttal, és befedjük a másik piskótával.
3. Lenyomkodjuk, majd 3-4 órára a hűtőbe tesszük dermedni. Utána kiborítjuk a formából úgy, hogy tálcát teszünk rá, és átfordítjuk. Így a zselé kerül felülre.
4. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belekeverjük a fixálót, és bevonjuk a zselé tetejét habzsákból, csillagcsővel. Zöld cukorral megszórjuk, és jól behűtjük egy éjszakára. Másnap forróvízbe mártott késsel szeleteljük.
1. A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsolom, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrom. Három részre osztom, gömbölyűvé gyúrom, majd letakarom és 15-20 per...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vaníliarudat felvágjuk, kikaparjuk a magocskákat, beletesszük rúddal együtt a tejbe, és azt felforraljuk. Közben habosra keverjük a tojássárgákat 50 g cukorrral. A t...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA vajat vedd ki egy-két órával előre a hűtőből, hogy jó puha legyen, amikor elkezdesz vele dolgozni. Ne tedd semmiképp a mikróba, mert akkor nem lesz majd olyan jó a süti állaga. K...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egészet összekeverni, kikent, lisztezett formába tölteni. 20-25 perc sütés kell neki. 12 db lesz.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű