1 kg savanyú káposzta
40 dkg oldalas
50 dkg kicsontozott csülök
1 ek olaj
1 nagy fej vöröshagyma
15-20 szem aszalt szilva
2 dl tejföl
egészbors,babérlevél,só
A savanyú káposztát átmossuk,a húsokat kétcentis kockákra vágjuk,Forró olajon megforgatjuk,hogy kéreg képződjön,hozzáadjuk az apróra vágott hagymát,káposztát és a szilvát.Annyi vizet öntünk rá,hogy ellepje,sózzuk,tetejére babérlevelet és szemesborsot teszünk.Lefedve,közepes lángon készre főzzük.Tálaláskor tejföllel locsoljuk.
Ki savanyúbban szereti,az csak a kápozsta felét mossa ki.
A húst szeletekre vágjuk és mindkét oldalát megszórjuk MAGGI Ízvarázs ételízesítővel. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, a sonkát vékony szeletekre vágjuk. A húst forró ola...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst vékony szeletekre vágjuk, majd fűszerezzük. A burgonyát apróra reszeljük, megsózzuk és kicsit állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk a levét. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, ö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst úgy készítjük el, mint a pörköltet. A hagymát olajon/zsíron megdinszteljük, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk(itt az egész borsot használjuk), paprikázzuk, majd lassú tűz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát olajon megdinsztelem beleteszem a darált húst ,tejfölet megfűszerezem és készre főzöm. Beáztatom a zsemléket a vizet jól kinyomkodom belőle és a tűzről levéve a darált...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű