menu

Családireceptkönyv.hu

A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta:
30 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor (hagyományos)
2 evőkanál rum
tej (vagy tej és főzőtejszín fele-fele arányban)
Kókusztöltelék:
10 dkg kókuszreszelék (plusz 1-2 evőkanálnyi a külsejére)
10 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
250 ml tej
1 csomag puding (tejszínes vaníliás)

Elkészítés:


A tésztához a száraz alapanyagokat jól összedolgozzuk, utána hozzáadjuk apránként a fele-fele arányú tejet és tejszínt hogy jól formázható masszát kapjunk.
Két részre osztjuk a tésztánkat, vágunk két megegyező méretű nagyobb folpackot. kb. 1 cm vastagságúra nyújtjuk ki a két folpackok közt a tésztát.
A töltelékhez összedolgozzuk a szobahőmérsékletű vajat és a többi alapanyagokat (a tej és a puding kivételével), nem baj ha a cukor nem oldódik fel.
A pudingport csomómentesre kikeverjük és a tejjel felfőzzük, várunk addig míg a puding már nem forró, csak meleg, és összekeverjük a kókuszos krémmel. Akkor jó ha a cukor feloldódott teljesen.
A tészta tetejéről eltávolítjuk a folpackot, megkenjük a krémmel és az alsó folpack segítségével feltekerjük és a végén rögzítjük az alsó folpackal. A másik felét is elkészítjük. Az tekercseket fagyasztóba tesszük 30-60 percre. Egy éjszakára hűtőbe kerülnek, hogy jól össze érjen az ízek. Én másnap csináltam meg a külső kókuszreszelékezést hogy ne csússzanak szét a tekercseim.

Trükkök, tippek, praktikák:


Az alap recept már nem tudom honnan van meg, és a változtatásokra is csak azért volt szükség, mert elfogyott a porcukrom itthon! :) A végeredmény viszont sokkal jobban ízlik mint az hagyományos kókusztekercs, nem csúszik szét és az íze is isteni finom! Ezentúl is így csinálom a család külön kérésére! Jó munkát kívánok hozzá! :)

A LEGFINOMABB KÓKUSZTEKERCS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hajni
Almás-banános muffin
Almás-banános muffin

A nedves anyagokat összekeverjük és hozzáadjuk az apróra vágott gyümölcsöt. A száraz anyagokat szintén összekeverjük és a két keveréket összeelegyítjük. Formába adagoljuk és előmel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vaníliás-csokis puding házilag
Vaníliás-csokis puding házilag

A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Adrien
Margarinos karika
Margarinos karika

Tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 3 cipóra osztjuk, elsodorjuk és megkenjük a töltelékkel. Töltelék hozzávalóit gőz fölött felverjük, majd a tésztára kenjük. Rászórjuk a kókusz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Emeletes élvezet (sütés nélkül)
Emeletes élvezet (sütés nélkül)

Az első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28x36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk