HOZZÁVALÓK
Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű
3 db főtt tojás
1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma
kb. 3 gerezd fokhagyma
2 teáskanálnyi pirospaprika
1 teáskanál csemege Piros Arany
só
bors
szerecsendió
kb. 2-3 evőkanál tejföl
2 evőkanál mustár (ha nagyon savanyú a mustár, akkor csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés: A tepertőt megdaráljuk. A tojást megfőzzük, megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, és hozzákeverjük a megtisztított tepertőhöz. Megmossuk, apró kockákra vágjuk és szintén a tepertőhöz adjuk a lilahagymát és a fokhagymanyomón átnyomott fokhagymát, a mustárt, a pirospaprikát és a borsot. Jól összekeverjük, és kanalanként hozzáadjuk a tejfölt. Ha nagyon masszív a krém, több tejfölt használjunk.
Kezdjük a töltelékkel, mivel egy kicsit jó, ha kihűl és összeáll, mielőtt felhasználnák. Mossuk meg, pucoljuk meg és vágjuk fel a zöldségeket. A darálthúst dolgozzuk össze a csombo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSertés- vagy borjúhúsból pörköltet készítünk. Ha a hús megpuhult, kiszedjük, ledaráljuk, pörköltlével és tejföllel elkeverjük olyan sűrűre, hogy kenhető pépet kapjunk. Ezzel a töl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy nagy, mély tepsibe beöntöd néhány szelet szalonna kisütött zsírját, majd az aljára fektetni sózott, borsozott hússzeleteket (karaj, comb ilyesmi). A hús mennyisége csak a pé...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA húst alaposan megtisztítjuk, kicsit lecsepegtetjük és kissé kiklopfoljuk. Egy egész nagy tepsit kikenünk olajjal és belefektetjük a húsokat. Meghintjük sóval, borssal. Addig h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű