6 nagy alma
20 dkg darált dió, vagy mandula, vagy keksz
őrölt fahéj
méz
kókuszreszelék
A meghámozott almát üveg almareszelőn lereszeljük, kicsit kinyomkodjuk a levét és egy tálba tesszük. A darált diót, vagy mandulát, vagy kekszet hozzákeverjük. Attól függően milyen édesen szeretjük, adunk hozzá mézet, majd a fahéjjal fűszerezzük. A masszát jól összekavarjuk és vizes kézzel golyókat formálunk belőle. Kókuszreszelékbe forgatjuk a golyókat és lehűtve tálaljuk.
A lisztet átszitáljuk, összevegyítjük a sóval meg a sütőporral és elmorzsoljuk benne a zsírt. Közepébe mélyedést csinálunk és beleütjük a tojást, a hozzáadjuk a cukorport, a vaníli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szobahőmérsékletű mascarponet a cukorral és a babapiskótával összegyúrjuk. Annyi fekete kávét löttyintünk hozzá, hogy jól formázható masszát kapjunk. Ezt 10-15 percre hűtőb...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk. Egy őzgerincformát kibélelünk folpackkal, majd egy vékony réteg csokit csurgatunk bele. E...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból a tésztát kikeverjük és megsütjük. A krémhez a tejbe keverjük a vaníliás cukrot és a lisztet vagy keményítőt belefőzzük, majd kihűlésig keverjük. A RAMA-t és a p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű