50 dkg finomliszt,
10 dkg porcukor,
15 dkg vaj vagy Rama margarin,
1,5 dl tej,
3 tojás,
2 dkg élesztő ;
a töltelékhez
50 dkg alma,
30 dkg darált dió,
15 dkg porcukor,
30-35 dkg lekvár;
a tetejére tortabevonó.
Egy kevés cukorral ízesített langyos tejben az élesztőt megfuttatjuk, és a többi tésztához valóval összegyúrjuk. Három cipót formázunk belőle, és amíg a tölteléket elkészítjük, pihenni hagyjuk. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük vagy vékony csíkokra vágjuk. A darált dióval, a cukorral meg a lekvárral összekeverjük. Ezután a tésztacipókat meglisztezett gyúródeszkán egyenként három milliméter vastag lappá nyújtjuk. Az elsővel egy tepsit kibélelünk, lekvárral megkenjük és a töltelék felét rásimítjuk. A másodikat ráfektetjük, és a maradék töltelékkel megkenjük. Végül a harmadik lappal befedjük, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe tolva, közepes lánggal megsütjük. Ha kihűlt, a tetejét felolvasztott tortabevonóval bekenjük.
A tojásokhoz hozzáadjuk a cukrot, a lekvárt és egy csipetnyi sót, simára kikeverjük, hozzácsepegtetjük az olajat. A lisztbe belekeverjük a sütőport, és apránként a tojásos masszáho...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat kézzel összemorzsoljuk, majd a tojással tésztává állítjuk össze.Egy órát hűvös helyen pihentetjük.Pihentetés után a tésztát egy kicsit összegyúrjuk, hogy puha legy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 1. A hozzávalókat sorban, robotgéppel (a dagasztókanalával) összekeverjük, majd, ha összeállt, kivesszük. Lisztezett deszkára helyezzük, és jól átgyúrjuk, majd folpackb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tojást a cukorral és a vaníliakivonattal habosra verjük, hozzáadjuk a lisztet és óvatosan eldolgozzuk. 2. Ezután hozzáadjuk a puha vajat és a mézet, majd ismét eldolgozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz