menu

Családireceptkönyv.hu

Csíkos kalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 dkg olvasztott margarin
10 dkg olvasztott étcsoki
5 dkg darált mandula vagy dió
5 egész tojás
20 dkg porcukor
fél dl rum
1 dl tej
15 dkg liszt
10 dkg étkezési keményitő
1 csomag sütőpor
2 kanál holland kakaó
1 citrom héja és leve

Elkészítés:


A kalácssütőt margarinnal kikenem és morzsával meghintem. A tojásokat a cukorral, az olvasztott margarinnal kikeverem krémesre és kétfelé veszem.

Az egyik sárga citromos massza lesz, így belekeverem a citrom levét és a héját.

A másikba teszem az olvasztott csokit, a mandulát, vagy a diót és a rumot.

A lisztet a keményítővel és a sütőporral összekeverem, és elosztom a két masszába.

Alulra teszem a csokis masszát, utána citromosat, újra csokis, és ismét citromos, amíg el nem fogy a massza. 170 fokos sütőben 50-60 percig sütöm.

Sütés után ha kihűlt csokoládéval bevonom és fehér csokoládét teszek rá.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Tekercs csokiszalámi (paleo)
Tekercs csokiszalámi (paleo)

Daráld le apróra a kókuszreszeléket és öntsd bele egy nagy keverőtálba. Majd add hozzá a többi hozzávalót is (a durvára darált magot ha lehet előtte pirítsd meg kicsit serpenyőben,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bonbonetti vagy Haribo zselécukorka
Bonbonetti vagy Haribo zselécukorka

A narancsot meghámozzuk, majd nagyobb kockákra vágjuk és pépesítjük. A magokat kiszedjük, ha esetleg vannak benne. A gyümölcspéphez adjuk a cukrot és a dzsemfixet, jól összekavarju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Shrek-szelet
Shrek-szelet

A darált kekszet, a porcukrot, a vajat és a szükséges mennyiségű tejet összegyúrjuk. A tésztát 2 egyenlő részre osztjuk: az egyik felébe 3 evőkanál kakaóport és 1/2 rumaromát beleg...

Elkészítési idő: 25 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Omlós krémes
Omlós krémes

A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk