Hozzávalók a tésztához:
15 dkg cukor
20 dkg liszt
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 tojás
1 kiskanálnyi sütőpor
3 evőkanál főtt kávé
Hozzávalók a krémhez:
3 evőkanál liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg barna cukor
2 tojás
3 dl tej
12dkg vaj
A díszítéshez:
15 dkg étcsokoládé
2 teáskanálnyi vaj
5 dkg csokoládéreszelék
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk. Közben elkészítjük a krémet.
A lisztbe keverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk tejjel és lassan kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig amíg krémessé válik. A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor elkészült, kihűtjük és ha langyos belekeverjük a vajat. A tésztát belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. Közben a csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük a teáskanálnyi vajat, ezzel vonjuk be a süteményt. A tetejére csokoládéreszeléket szórunk és már tálalhatjuk is.
Tipp: Amennyiben a sütemény külsejét is a krémmel szeretnénk bevonni, érdemes legalább másfélszeres adagot készíteni belőle.
A süti elkészítéséhez egy 20 cm átmérőjű tortaformára lesz szükségünk. Először a sütőformába egy kis kókuszolajat fújunk, majd az alját egyenletesen megszórjuk kókuszcukorral. Körü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból kakaós piskótát sütünk. Majd 3 részre vágjuk. A kimagozott meggyet a cukorral, vízzel és a fahéjjal felfőzzük. A margarint az étkezési keményítővel kikev...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz állítható tortakarikát 20 cm-re beállítjuk és az aljára sütőpapírt teszünk (a karika oldalára kívülről csavargatva szépen rögzítjük a sütőpapírt). Az oldalát sem sütőpapírral bo...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott sütőformába öntjük és 180 fokon 40 percen át sütjük. Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű