25 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg cukor
1 tojás
fél teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál reszelt narancshéj
A töltelékhez:
15 dkg étcsokoládé
1,5 dl habtejszín
A csokoládémázhoz:
20 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj
cukorgyöngy
A tészta alapanyagait tálba tesszük és összegyúrjuk. Mikor összeállt, fóliába csomagoljuk és másfél órára hűtőbe tesszük. Majd lisztezett felületen kinyújtjuk és karácsonyi kiszúrókkal kiszaggatjuk. Kibélelünk sütőpapírral egy tepsit, beletesszük a tésztákat és 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A csokoládét felolvasztjuk, langyosra hűtjük és a tejszínnel felöntjük. Mixerrel átdolgozzuk. A kihűtött tésztákat összeragasztjuk a csokis habbal. A csokoládét a vajjal felolvasztjuk és a sütemények tetejére kenjük, a cukorgyöngyökkel díszítjük. Amikor a csokoládé rászáradt, fogyaszthatjuk is.
A cukrot a zsírral, a tojássárgákkal habosra keverünk, hozzáadjuk a kakaóport, és alaposan kikeverjük. Beledolgozzuk a lisztet, a sütőport és a tejet. Az egész masszát simára kever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a kakaópor kivételével összegyúrom, és a tésztát három részre osztom. 2. Az egyik felébe egy kanál tejföllel belegyúrom a kakaóport. 3. A két sárga...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA száraz alapanyagokat tedd egy tálba. Verd fel a tojásokat, öntsd hozzá a tejet és az olajat, keverd össze. A tejes keveréket öntsd a száraz hozzávalókhoz, keverd csomómentesre a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 ℃-ra (légkeveréses sütőt 150 ℃-ra).A sütőformát béleljük ki sütőpappírral, a tojásokat válasszuk szét. A diót vágjuk durvára, a banánokat pedig kockára....
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Könnyű