40 gramm liszt
125 gramm cukor
125 gramm olvasztott vaj
125 gramm darált mogyoró
1 tábla /125 gr/ étcsokoládé 85 %-os olvasztott
1/2 cs. sütőpor
4 tojás sárgája és a felvert fehérje
Máz a tetejére: finom lekvár, csokoládé glazúr
A tojások fehérjét felverjük, a sárgáját a cukorral fehéredési keverjük, beletesszük a darált mogyorót majd lassan belecsurgatjuk a vajat, majd a csokoládét is.
felváltva szitálva a lisztet és felvert fehérjét, fakanállal /levegősítve/ lassan belekeverjük az előtte kikevert anyaghoz.
160-180 fokos sütőben lassan sütjük kb.60 percig.
Ha kész kettévágjuk megkenjük finom lekvárral, a tetejét is a lazúr alatt
A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk és hagyjuk langyosra hűlni. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját, a puha vajat és a cukor egyharmad részét habosra kikeverjük, és lassan...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokit vízgőz felett megolvasztom a vajjal és a három tojássárgájával. Közben a lisztet a cukorral, és az egész tojásokkal jól elkeverem. A csokis masszát ha kicsit lehűlt öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMivel a tortát alkotó lapoknak puhulnia kell, ezért ajánlatos legalább egy nappal a fogyasztás előtt elkészíteni. Ennyi idő alatt a lapok között lévő krém is összeérik és így válik...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojások fehérjét elkeverjük a porcukorral, és vízgőz fölé tesszük. FONTOS! A víz csak gyöngyözzön, ne forrjon. Olykor keverjük meg a fehérjés porcukrot, és figyeljünk rá, nehogy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű